Salade met spinazie, aardbei en balsamicodressing
Vooraf:
Dompel je smaakpapillen onder in een feest van kleuren en smaken met onze Spinazie Aardbei Salade: verse spinazie, sappige aardbeien, knapperige pecannoten en een hemelse balsamicodressing. Een snelle, gezonde salade die je zintuigen betovert!
Aantal personen: 6
Voedingsstoffen per persoon:
- Calorieën: 249kcal
- Eiwitten: 6g
- Vetten: 20g
- Koolhydraten: 16g
- Vezels: 4g
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
(voor 6 personen)
Voor de Aardbei Spinazie Salade:
- 90 gram rauwe pecannoten
- 1/2 kleine rode ui, zeer dun gesneden
- 280 gram verse babyspinazie (een mix met rucola kan ook lekker zijn!)
- 450 gram aardbeien, schoongemaakt en in kwarten gesneden
- 90 gram verkruimelde feta (koop feta in blokjesvorm, deze structuur is beter)
Voor de balsamicodressing
- 60 ml balsamicoazijn
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 1/2 eetlepels maanzaad
- 1 1/2 eetlepels honing
- 1/2 theelepel Dijon-mosterd
- 1/2 theelepel koosjer zout
- 1/8 theelepel zwarte peper
Instructies:
- Rooster de pecannoten: Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Verspreid de pecannoten in een enkele laag op een ongeoliede bakplaat. Bak gedurende 8 tot 10 minuten, tot de pecannoten geurig zijn en het midden van een noot bruin is wanneer je hem doormidden breekt. (Pas op dat de noten niet aanbranden in de laatste paar minuten) Verplaats naar een snijplank en hak grof.
- Plaats de gesneden ui in een kom en bedek met koud water. Laat dit staan terwijl je de rest van de salade bereidt (dit behoudt de smaak, maar verwijdert de scherpe smaak van de ui).
- Bereid de dressing: In een kleine mengkom of grote vloeibare maatbeker, klop je alle ingrediënten voor de dressing samen - azijn, olie, maanzaad, honing, mosterd, zout en peper - tot ze goed gecombineerd zijn. (Je kunt de ingrediënten ook in een goed gesloten glazen pot schudden).
- Stel de salade samen: Plaats de spinazie in een grote serveerschaal. Voeg de aardbeien toe. Laat de rode ui uitlekken en voeg deze ook toe. Druppel ongeveer de helft van de dressing over de salade en meng om de bladeren te bedekken. Beoordeel de hoeveelheid dressing. Je wilt dat de spinazieblaadjes mooi vochtig zijn, maar niet in de dressing zwemmen. Voeg indien nodig wat meer toe om aan je voorkeuren te voldoen. Voeg de feta en pecannoten toe. Meng voorzichtig om te combineren. Serveer met extra dressing aan de zijkant indien gewenst.
Ook interessant:
Gevulde paprika's, een heerlijke mix van gehakt, spinazie, tomatenblokjes en bruine rijst. Een voedzame smaakexplosie in elke hap.
Heerlijke geroosterde courgette, met Parmezaanse kaas en kruiden. Een eenvoudige, gezonde snack!
Reacties
Echt verrast over de pecan noten, nog nooit eerder gehad. Ga dit zeker nog een keer proberen.
Ik had in het begin mijn twijfels bij deze salade, maar hij smaakt fantastisch, zeker een aanrader!
Reactie plaatsen