Gevulde paprika's
Vooraf:
Geniet van voedzaam comfort food met onze overheerlijke Gevulde Paprika's: een perfecte mix van mager rundergehakt, gezonde groenten, volkorenrijst en eventueel gesmolten kaas. Een eenvoudige doordeweekse maaltijd boordevol smaak en voedingsstoffen!
Aantal personen: 4
Voedingsstoffen per halve paprika:
- Calorieën: 201kcal
- Eiwitten: 18g
- Vetten: 8g
- Koolhydraten: 14g
- Vezels: 3g
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 tot 35 minuten
Totaal: 50 minuten
Ingrediënten:
(voor 4 personen)
- 4 grote paprika's, elke kleur naar keuze (rood is onze favoriet)
- 450 gram mager rundergehakt
- 1 kleine gele ui, fijngehakt
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 kopjes grof gescheurde verse spinazie
- 1 blik (400 gram) in blokjes gesneden tomaten uit de oven met sap
- 1 kopje gekookte bruine rijst (Als alternatief kun je farro, quinoa of bloemkoolrijst gebruiken)
- 100 gram geraspte kaas
- Voor het serveren: gehakte verse peterselie of koriander
- (Keltisch) zout & peper naar smaak
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet lichtjes een ovenschaal in.
- Snijd de paprika's doormidden van boven naar beneden door de steel. Verwijder de zaadjes en membranen, en leg ze met de gesneden kant naar boven in de voorbereide ovenschaal.
- Verhit een braadpan of wijde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de ui toe. bak en roer tot het vlees bruin is en volledig gaar en de ui zacht is, ongeveer 7 minuten. Giet eventueel overtollig vet af.
- Roer de Italiaanse kruiden, komijn, knoflookpoeder, zout en peper erdoor. Laat 30 seconden koken.
- Voeg de spinazie handje voor handje toe, kook tot het slinkt; dit duurt tussen de 1 en 2 minuten.
- Giet het blik tomatenblokjes met sap erbij. Laat 1 minuut sudderen.
- Haal de pan van het vuur. Roer de rijst (of een alternatief), en 50 gram kaas erdoor. Proef en voeg indien nodig extra zout en/of peper toe.
- Schep met een lepel de vulling in de paprika's en strooi de overgebleven kaas eroverheen. De paprika's zullen goed gevuld zijn.
- Giet een beetje water in de pan met de paprika's, net genoeg om de bodem van de pan lichtjes te bedekken. Ik doe het water in een maatbeker en giet het voorzichtig rond de buitenkant (pas op dat je het niet in de paprika's zelf giet).
- Bak de gevulde paprika's onafgedekt gedurende 30 tot 35 minuten, of tot de paprika's gaar zijn en de kaas gesmolten is. Garneer met peterselie of koriander. Serveer heet.
Ook interessant:
Een smaakvolle reis naar een sterker immuunsysteem, een gezonde spijsvertering en een stralende...
Deze veganistische graanbowl is eenvoudig te bereiden en ideaal om mee te nemen naar het werk. Met bruine rijst als basis, een mix van gero
Reacties
Reactie plaatsen