Bananenbrood, suikervrij recept!
Vooraf:
Verwen jezelf met een overheerlijk bananenbrood met geen toegevoegde suiker. Dit recept biedt een perfecte balans tussen zoetheid en gezondheid. De combinatie van rijpe bananen, zachte boter en een vleugje vanille resulteert in een smeuïge lekkernij. Geniet van een verantwoorde traktatie die eenvoudig te bereiden is en jouw smaakpapillen verwent.
Let op: dit artikel bevat in plaats van suiker een suikervervanger, wij raden je aan om hiervoor ons artikel de Beste suikervervangers: Onze top 10 te bekijken.
14 porties
Voedingsstoffen per portie (+-):
- Calorieën: 155kcal
- Eiwitten: 3g
- Vetten: 7g
- Koolhydraten: 20g
- Vezels: 1g
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 70 minuten
Totaal: 1uur en 30 minuten
Ingrediënten:
- 240 ml Bloem
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1 theelepel Baking soda
- 200g suikervervanger
- 115g Zachte Boter
- 2 Eieren, geklopt
- 3 Bananen, gepureerd
- 1 Handjevol gehakte walnoten (dit hoeven niet per se walnoten te zijn)
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en vet een cakevorm in.
- Meng de bloem, bakpoeder en baking soda in een middelgrote kom.
- Klop In een andere kom de suikervervanger en de zachte boter samen. Roer vervolgens de geklopte eieren en vanille-extract erdoor.
- Voeg geleidelijk de bloemmix toe aan de natte ingrediënten.
- Voeg de gepureerde bananen en gehakte noten in het beslag.
- Bak het brood gedurende 65-70 minuten of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
- Laat het brood een paar minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Ook interessant:
Kefir is een populaire gefermenteerde drank die steeds meer mensen zelf willen maken vanwege de gezondheidsvoordel...
Ontdek een wereld van gezonde zoetstoffen met ons uitgebreide overzicht van de 10 beste suikervervangers. Van natuurlijke siropen tot suikeralcoholen, leer over alternatiev....
Reacties
Reactie plaatsen