Zoete Aardappel Pannenkoeken


Vooraf

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar je kunt heerlijke pannenkoeken maken met slechts twee ingrediënten: zoete aardappel en eieren. (En als je wilt, kun je er ook een snufje zout en kaneel aan toevoegen). Deze eiwitrijke ontbijtoptie is ideaal voor doordeweekse ochtenden wanneer je geen zin hebt in een smoothie of een graanontbijt, maar toch wat groenten aan het begin van de dag wilt eten.

Deze pannenkoeken hebben een knapperige, gekarameliseerde buitenkant en een romige, zoete binnenkant. Ze zijn perfect om te serveren met ahornsiroop of notenboter voor een extra smaakvolle twist.

Gebruik je blender voor de beste 2-ingrediënten pannenkoeken

Hoe gladder het beslag, hoe malser de pannenkoeken zullen zijn, daarom is het gebruik van een blender de beste methode (zelfs een kleine smoothieblender werkt prima!).

Om deze pannenkoeken een vaste waarde te maken in je doordeweekse ontbijt, kun je vooraf een batch zoete aardappelen bakken (of langzaam garen in de slowcooker). 's Ochtends hoef je dan alleen maar het zoete aardappelvlees uit te lepelen en samen met twee eieren in de blender te gooien. Dit recept is voor één persoon, maar het is makkelijk te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen.

Aantal personen:

1 persoon

Voedingswaarden per persoon:

  • Calorieën: 254 kcal
  • Eiwitten: 14,6 g
  • Vetten: 9,6 g
  • Koolhydraten: 26,9 g
  • Vezels: 3,9 g

Uw E-mailadres kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Bedankt voor het invullen van je E-mailadres! Binnen enkele minuten sturen we het afslankblad naar je op.

Ontvang ons gratis afslankblad!

  • Gratis afslankblad
  • Wekelijkse tips & recepten

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote zoete aardappel, gebakken en afgekoeld (ongeveer 225 gram)
  • 2 grote eieren
  • 1 snufje zout
  • Snufje kaneel, optioneel

Instructies:

  1. Meng de ingrediënten: Doe de zoete aardappel, eieren, zout en eventueel de kaneel in een kleine blender of keukenmachine en blend tot een glad mengsel. Je kunt de ingrediënten ook met een lepel in een kom mengen, maar dan kunnen er wat stukjes zoete aardappel overblijven.

  2. Laat het beslag rusten: Zet het beslag even opzij zodat het kan rusten terwijl je de pan opwarmt.

  3. Verhit de pan: Verwarm een koekenpan van 20 cm op middelhoog vuur.

  4. Bak de pannenkoeken: Voeg 60 ml van het beslag toe aan de pan en bak de pannenkoek 3 minuten. Keer de pannenkoek voorzichtig om met een spatel en bak nog eens 3 minuten aan de andere kant.

  5. Herhaal en serveer: Herhaal met het resterende beslag en serveer de pannenkoeken warm. Ze zijn heerlijk met een scheutje siroop!

Ook interessant:


In dit artikel hebben we een lijst samengesteld van de top 6 beste collageensupplementen op de markt. We hebben zo....

Ontdek de schat in je keuken met gefermenteerde groenten - een smaakvolle reis naar een sterker immuunsy...