Loempia bowl met gehakt en groenten
Vooraf:
Ontdek een gezonde en smaakvolle lunch of hoofdgerecht met deze loempia bowl. Bereid met mager gehakt, champignons, wokgroenten en een mix van kruiden, biedt deze bowl een knapperige textuur en een uitbarsting van smaken. Eenvoudig te bereiden en boordevol voedingsstoffen, is het perfect voor een snelle en voedzame maaltijd op drukke dagen. Serveer samen met bruine rijst, quinoa of bloemkoolrijst.
Aantal personen: 4
Voedingsstoffen per persoon:
- Calorieën: 263kcal
- Eiwitten: 24g
- Vetten: 15g
- Koolhydraten: 9g
- Vezels: 2g
Bereidingstijd: 25minuten
Ingrediënten
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel maïzena
- 450 gram mager gehakt (Vegetarische optie: verkruimelde tofu)
- 225 gram champignons
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 zak (400g) Chinese wokgroenten
- 100g geraspte wortelen, vers geraspt of kant-en-klaar
- 1 eetlepel verse gember, fijngehakt (of een theelepel gemalen gember, de smaak zal hierdoor minder intens zijn)
- 1 eetlepel azijn (citroensap zou eventueel ook kunnen)
- 2 theelepels sambal oelek
- Olijf olie of andere soort olie.
- (Keltisch) Zout & peper
Voor het serveren:
- Bruine rijst, quinoa of Bloemkoolrijst
Instructies
- Klop in een middelgrote mengkom met een vork 1 eetlepel sojasaus en maïzena samen. Voeg het gehakt toe en meng goed. Laat het 10 minuten marineren.
- Hak ondertussen de champignons fijn en snipper de knoflook. Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes. Als je andere ingrediënten nog niet zijn voorbereid, doe dit dan nu.
- Verwarm een wok of grote, diepe koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Voeg het gemarineerde gehakt toe en bak het vlees in kleine stukjes, totdat het niet langer roze en volledig gaar is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de lente-uitjes (houd een klein handjevol apart voor het serveren) en champignons toe. Bak totdat de champignons zacht zijn.
- Verlaag het vuur naar medium-laag. Voeg de chinese wokgroenten, wortelen, gember en knoflook toe. Roerbak 2 minuten, totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg de azijn, sambal, zwarte peper en de overgebleven 2 eetlepels sojasaus toe. Ga door met koken voor nog eens 1 minuut. Proef en voeg indien nodig extra sojasaus, hete saus of zwarte peper toe. Schep in serveerkommen (bovenop bruine rijst, quinoa of bloemkoolrijst). Serveer warm, bestrooid met extra lente-uitjes.
Ook interessant:
Gevulde paprika's, een heerlijke mix van gehakt, spinazie, tomatenblokjes en bruine rijst. Een voedzame smaakexpl...
Collageen is een essentieel eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en een cruciale rol speelt in het be...
Reacties
Reactie plaatsen