Ei muffins

Vooraf:

Begin je dag of lunch met smaakvolle gezondheid! Deze ei muffins, gevuld met spinazie, paprika en feta, bieden een eiwitrijke start en zijn ideaal om jouw dag voedzaam en smakelijk te beginnen. Geniet van de perfecte balans tussen frisheid en hartigheid in elke heerlijke hap.

Aantal muffins: 12 

Voedingsstoffen per muffin:

  • Calorieën: 70kcal
  • Eiwitten: 8g
  • Vetten: 3g
  • Koolhydraten: 3g
  • Vezels: 1g

Bereidingstijd: 15minuten

Oventijd: 25 minuten

Totaal: 40 minuten


Uw E-mailadres kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Bedankt voor het invullen van je E-mailadres! Binnen enkele minuten sturen we het afslankblad naar je op.

Ontvang ons gratis afslankblad!

  • Gratis afslankblad
  • Wekelijkse tips & recepten

Ingrediënten:

  • 130 g spinazie, fijngehakt
  • 1 fijngehakte rode paprika 
  • 1 fijngehakte groene paprika
  • 150 g cherrytomaatjes, in kwarten gesneden 
  • 6 grote eieren
  • 4 grote eiwitten
  • 1/4 theelepel basilicum
  • 1/4 theelepel oregano
  • 25 g verkruimelde feta, plus extra om over de muffins te strooien
  • Optionele toppings: avocado, vers gehakte peterselie, hete saus.
  • Snufje zwarte peper of cayennepeper als je van wat pit houdt!
  • Snufje zout

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een 12-cup muffinbakblik goed in. Verdeel de spinazie, rode paprika, groene paprika en tomaten gelijkmatig over de muffinvormpjes (ze zullen ongeveer voor twee derde vol zijn).
  2. In een kom klop je de eieren, eiwitten, zout, basilicum, oregano en peper goed door elkaar. Vul voorzichtig elk muffinvormpje driekwart vol met het eimengsel. Strooi de feta gelijkmatig over de bovenkant van de muffins.
  3. Bak gedurende 25 minuten, tot de ei muffins stevig zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen en ga dan met een bot mes langs de randen van elke muffin om ze los te maken. Haal ze uit de vorm en genieten maar.

Reacties

noa r
een jaar geleden

Ik vind geklutst ei meestal niet zo lekker maar de gaat op repeat!

Reactie plaatsen